Bebeğimiz dünyaya geldi çok sevinçliyiz, fakat aynı zamanda güzel bir yorgunlukta bizi bekliyor çoğu ebeveyn in korkusu gaz sancısını engelleme konusunda bilgi vermeye çalışacağım.
18 Aralık 2014 Perşembe
27 Ekim 2014 Pazartesi
Neden Emzirmeliyiz?
Annelerde emzirme içgüdüsel olarak başlar fakat sütüm gelmez yada ben yapamam korkusundan bazen anneler emzirmiyor veya emzirmeyi bırakabiliyor.
11 Ekim 2014 Cumartesi
Puset oyuncakları: Winnie ve Arkadaşları Puset Oyuncağı
Hafta sonu alışverişimizde yeni aldığımız puset oyuncakları arasında kızımın ve benim en çok beğendiğimiz Winnie ve Arkadaşları Puset Oyuncağı oldu nedenmi?
21 Eylül 2014 Pazar
Çocuklarda 2 ve 2,5 Yaş Krizi
Çocuklarda 2 ve 2,5 Yaş Krizi döneminin en belirgin özelliği, çocuğun bağımsızlık kazanmaya çalışmasıdır. Çocuk bu dönemde yapabildiklerinin farkına varır. Giderek daha fazla şeyi kendi başına yapmaya,
28 Ağustos 2014 Perşembe
Bebeklerde Beslenme
Bebeklerde beslenme insanın sağlıklı olarak büyüme ve gelişmesi için gerekli olan öğeleri vücuduna alıp kullanabilmesi olarak tanımlanmaktadır. Beslenme insan yaşamının her döneminde önemli bir yer tutmaktadır.
Bebek Kilosu
Bebek kilosu, Normal yenidoğan bebeğin kilosu 2800-3500 arasında olmalıdır. Bebeğin kilosu mümkünse çıplakken ve aynı saatte ölçülerek yapılmalıdır.
21 Ağustos 2014 Perşembe
Tuvalet Eğitimi
Öncelikle tuvalet eğitiminde dikkat etmemiz gereken çocuklarda ileride psikolojik sorunlar yaşatabilecek cezalandırma veya kıyaslamaya girilmemesi gerekmektedir.
19 Temmuz 2014 Cumartesi
Çocuklar Gelişimi Destekleyen Etkenler
Hiçbir çocuk diğeriyle tıpa tıp aynı gelişim hızını göstermez. Her çocuk biriciktir ve kendine ait bir gelişim hızı vardır.
5 Temmuz 2014 Cumartesi
Bebeklerin Karakterleri
Bebekler, etraftaki seslere, açlığa ve huzursuzluğa tepkileri, ısı değişmelerine ve dokunmaya duyarlılıkları, uyku gereksinimleri, ağlamaları, yatıştırılmaları ve bakım veren kişiyle etkileşimleri açısından çok önemli farklılıklar gösterirler.
4 Haziran 2014 Çarşamba
Emzirme Teknikleri
Emzirmeden önce ve emzirme sırasında neler yapmalıyız nereler yapmamalıyız, nelere dikkat etmeliyiz ve emzirme teknikleri ni sizler için toparladık :
13 Mayıs 2014 Salı
Oto Koltuk Seçimi
Çocuk koltuklarının yapılış amacı seyahet ederken çocuğunuzun arka koltukta güvende ve rahat bir şekilde oturmasını sağlamaktır. Peki çocuklarımızı emanet edeceğimiz oto koltuk seçimi nasıl olmalıdır.
29 Nisan 2014 Salı
Hamilelikte Kişisel Bakım
Anne adayının her gün giderek büyüyen bedeniyle birlikte tırnaklarında, saçlarında ve cildinde de pek çok değişiklikler meydana gelecektir. Aslında bunlar çözümsüz sorunlar değil, Gebelikte kişisel bakım ile ilgili birkaç tavsiye ve birazda dikkat yeter.
12 Nisan 2014 Cumartesi
Çocuğumu Memeden Ne Zaman Kesmeliyim?
Çocuğunuzu memeden kesmek hem siz‚ hem de çocuğunuz için önemli bir karardır. Peki çocuğumuzu memeden ne zaman kesmeliyiz?
19 Mart 2014 Çarşamba
Konak Nedir? konaktan nasıl kurtuluruz?
En büyük nedenlerinden biride şampuanlardır. Eğer şampuan yeterince saçtan ve kıllı deriden temizlenemezse konak dediğimiz pullu pullu , sarı saçı kaplayan , bazen saç dökülmesine neden olan durumla karşılaşırız.
Doğum Çantanda Neler Olmalı?
Anne adaylarının dikkat etmesi gerek konulardan biride Doğum çantasıdır. Doğum için hastahane ye giderken çantama neler koymalıyım en çok neler lazım olur sorularına cevap bulmaya çalışacağız.
11 Mart 2014 Salı
Hamilelikte Nasıl Sütyen Kullanılmalı?
Sevgili Anne adayları hamilelikte en çok değişikliğe uğrayan bölgelerin başında göğüsler gelir. Göğüsler gebeliğin ilk aylarından başlayarak büyür, hassaslaşır bu nedenle hamilelikte uygun sütyen kullanmak çok önemlidir.
31 Ocak 2014 Cuma
Hamilelik Belirtileri nelerdir?
Aşağıdaki belirtiler hamileliğin ilk döneminde en sık görülen belirtilerdir:
Aşağıda sıraladığımız belirtiler muhtemel bir gebeliğin habercisidir. Kesin tanı için gebelik testi yapılmalı veya ultrasonda gebelik gözlenmelidir.
- Sık sık idrara çıkma
- Vajina salgılarının artması
- Bel ağrısı, kasıklarda ağrı
- Adet döneminin gecikmesi
- Memelerde dolgunluk, hassasiyet, meme ucunda koyulaşma, meme başında karıncalanma hissi
- Karnın alt kısmında dolgunluk, şişkinlik ve bazen hassasiyet
- Bulantı ve bazen kusma
- Yorgunluk, uykuya eğilim, başdönmesi
25 Ocak 2014 Cumartesi
Yeni doğan bebeklerin ihtiyaçları
Yeni anneler tatlı bir heyecanla bebeklerini beklerken bir yandan da alacakları için ihtiyaç listesini tamamlamaya çalışmaktadırlar, sizlere bu aşamada yardımcı olacak bir yazı hazırladık.
22 Ocak 2014 Çarşamba
Anne sütünü arttıran besinler.
Hepimizin bildiği gibi yeni doğan bebeklerin en büyük ihtiyacı anne sütüdür. Anne sütü yeni doğan bebeklerin her tür ihtiyacını karşılayacak kadar zengin bir besin maddesidir. Fakat bazen bebeklerimizin sağlıklı bir şekilde emzirebilmemiz için emzirme döneminde beslenmemize çok dikkat etmemiz gerekir. Çünkü annenin beslenmesi ile süt salgılaması ve sütünün kalitesi arasında ciddi bir ilişki oluşmaktadır.
Anne sütü hangi neden yetersiz kalır?
Anne sütü nün düzenli salgılanması için ise öncelikle annenin ruhsal durumunun iyi olması, bebeğiyle sağlıklı bir ilişki kurabilmesi gerekir.
Normal şartlar altında bir anne günde 700-800 ml süt salgılar.
Bu sütün büyük bir kısmı sudur ve bu nedenle annenin günlük 2,5 – 3 litre kadar su tüketmesi gerekir. Bunun yanı sıra, kalsiyum açısından yüksek gıdaların tüketilmesi gerekir. Bunun için süt, peynir, yumurta ve yoğurt düzenli olarak tüketilmelidir. Ancak bazı annelerin bu gıdalara fazla hassasiyeti olabilir ve bu durum bebekte gaz oluşumuna yol açabilir.
Emziren anneler her gün taze meyve ve sebze yemelidir. Özellikle, havuç, kayısı ve yeşil yapraklı sebzeler mutlaka düzenli olarak yenmelidir. Bu dönemde siyah üzümden yapılmış hoşaf ya da meyve kompostoları da sütün artmasına yardımcı olan besinlerdir.
Balık, keten tohumu, ceviz, kavrulmamış çiğ badem anne sütündeki yararlı Omega 3 yağ asidi oranının artmasını sağlar.
Emziren annelerin siyah çay ve bazı bitki çaylarını içmeleri önerilmez. Ancak günde iki fincanı geçmeyecek şekilde ısırgan otu çayı ve rezene çayı tüketilebilir.
16 Ocak 2014 Perşembe
Öyle anlamlı anlamlı
Gözlerime bakma bebek
Ilık ılık gözlerimden
Yüreğime akma bebek
İçimdeki kor yığını
Başlamışken kül tutmaya
Debreştirip dertlerimi
Beni tekrar yakma bebek
Güzelliğin her türüne
Zaafım var bilmelisin
Fazla gelme ha üstüme
Dayanamam sonra bebek
Her gün öyle türlü türlü
Giyinipte gelme bebek
Dik dik bakıp gözlerime
Beni sarhoş etme bebek
Harika şiir internetten alıntıdır.
Bebeğimi nasıl giydirmeliyim???
Benim ve tabii bütün annelerin sıkıntısıdır, bebeğim üşüyor mu, bir kat daha mı giydirsem, elleri buz gibi olmuş kesin üşüyordur, birde buna etraftan eklenen sesler, o çok ince değil mi, bak ayakları da buz gibi , yine üşütmüşsünüz çocuğu gibi : )
Bunuda giydireyim şunuda derken birde bakmışıski bebeğimiz lahana gibi üst üste giydirdirmişiz bu şekilde malesef bebeğin ısı dengesini bozarız. Bebeğimizin üşüyüp üşemediğini anlamak için ellerine yada ayaklarının sıcaklığına bakmamız doğru değil, bebeklerin elleri ve ayakları vücutlarına göre daha soğuktur bunun nedeni henüz dolaşım sisteminin olgunlaşmamış olmasıdır.
Bebeğinizin vücut ısısını kontrol etmek için her zaman elinizin tersiyle ensesini ve giysinin altında kalan diğer bölgelerini kontrol etmeniz gerekmekte tabii elinizin ısısıda çok önemlidir. Her türlü hava şartında bebeğinizin ısıtılması gereken tek yeri başıdır, günümüzde bir çok bebek saçsız doğar ve başı örtülmez ise ısı kaybına neden olur. Kışın şapka ve yazın da kasketli şapka takmayı ihmal etmeyin bebeğimizin başını yaz kış açıkta bırakamamaya çalışmalaıyız.
Bebeğinizin vücut ısısını kontrol etmek için her zaman elinizin tersiyle ensesini ve giysinin altında kalan diğer bölgelerini kontrol etmeniz gerekmekte tabii elinizin ısısıda çok önemlidir. Her türlü hava şartında bebeğinizin ısıtılması gereken tek yeri başıdır, günümüzde bir çok bebek saçsız doğar ve başı örtülmez ise ısı kaybına neden olur. Kışın şapka ve yazın da kasketli şapka takmayı ihmal etmeyin bebeğimizin başını yaz kış açıkta bırakamamaya çalışmalaıyız.
Bebeğiniz hapşırdığın da üşüdüğünü düşünmeyin, güneşe tepki veriyor olabilir (bizler gibi) yada burnunu temizliyor olabilir. Özellikle yaz aylarında pamuklu kıyafetler tercih edilmeli sentetik kumaşlı kıyafetlerden kaçınmalı, güneşten de korumalıyız.
Unutmayın bebeğiniz üşüdüğü zaman nefes alma hızı artar ve huzursuz olur. Son olarak bebeğinize kulak verin zamanla hareketleri size nasıl hareket etmeniz gerektiğini anlatacaktır.
Unutmayın bebeğiniz üşüdüğü zaman nefes alma hızı artar ve huzursuz olur. Son olarak bebeğinize kulak verin zamanla hareketleri size nasıl hareket etmeniz gerektiğini anlatacaktır.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)